Urządzenia i Akcesoria
Szwedzkie pierniczki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
25 sztuk
Składniki
-
75 g miodu wielokwiatowego
-
55 g masła, niesolonego pokrojonego na kawałki
-
50 g cukru trzcinowego
-
190 g mąki pszennej
-
½ jajka roztrzepanego (patrz wskazówka)
-
1 czubata łyżeczka korzenna przyprawa do piernika (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego w proszku
-
¾ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki goździków, mielonych
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
29 mg
Białko
1 g
Kalorie
260.5 kJ /
62.3 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
10.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE PODARUNKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2h
Domek z piernika
5h 30min
Choinki z piernika
2h 30min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1h 45min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2h 5min
Czekoladowe muffinki
35min
Ciasteczka maślane
40min
Krwawe paluchy wiedźmy
4h 10min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45min
Pierniczki alpejskie
25h 25min
Pierniczki-witrażyki
2h 10min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50min