Urządzenia i Akcesoria
Halloweenowe kapelusze czarownic
Przygotowanie 1 godz. 35 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
4 sztuki
Składniki
-
4 wafelki do lodów średniej wielkości
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
4 łyżeczek posypki cukrowej, kolorowej (ok. 15 g)
Kakaowe spody kapeluszy
-
65 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
20 g kakao, niesłodzonego, naturalnego
-
30 g cukru
-
½ łyżeczka proszku do pieczenia
-
65 g masła pokrojonego na kawałki
-
¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 szczypta soli
Krem kakaowy
-
200 g mleka
-
25 g mąki pszennej
-
15 g kakao, niesłodzonego, naturalnego
-
30 - 40 g cukru
Składanie i dekorowanie kapeluszy
-
30 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
lukier królewski do dekoracji (patrz wskazówka i wariant)
-
barwniki spożywcze np. fioletowe i zielone
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
153.4 mg
Białko
9.4 g
Kalorie
2376.7 kJ /
568 kcal
Tłuszcz
31.6 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
18.8 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER IV/2022
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min
Babeczki nietoperze na Halloween
2 godz.
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 godz. 5 min
Trufle nietoperze z dynią
2 godz. 30 min
Halloweenowe babeczki
1 godz. 40 min
Czarna pizza z duchami
1 godz. 40 min
Halloweenowe parówkowe paluchy
1 godz. 10 min
Tort z niespodzianką
12 godz.
Domowe lizaki
40 min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 godz. 20 min
Cake pops na Halloween
4 godz. 15 min
Deser plaża
2 godz. 30 min