Wersje kompatybilne
Vogerlsalat mit Karotten-Dressing und Sonnenblumenkernen
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g Karotten, geputzt, in Stücken
- 10 g Butter
- 70 g Wasser
- 2 EL Sonnenblumenkerne
- 100 g Vogerlsalat
- 2 Marillen, getrocknet, entsteint
- 60 g Orangensaft, frisch gepresst
- 80 g Joghurt (1% Fett)
- 1 EL Honig
- ½ TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Prise Kardamom, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 771 kJ / 184 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 674 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kohlsprossen-Salat mit Mandeln und Cranberrys
35min
Karotten-Ingwer-Suppe mit Cashew-Topping
35min
Fastensuppe
45min
Gemüse-Sauerkraut-Salat (mit Gemüsestyler)
20min
Couscoussalat mit Feta, Minze und Granatapfel-Vinaigrette
30min
Erdbeer-Caprese mit Pistazienpesto
30min
Detox-Salat
10min
Sommerhummus
35min
Sommerporridge
25min
Gemüseplatte mit Petersilien-Zitronensauce
50min
Gemüsesticks mit Dip und Vollkornweckerl
1 Std. 40 Min
Brokkolisalat / Brokkoli-Feta-Aufstrich
10min