Arepas de carne mechada (arepa pelúa)

Arepas de carne mechada (arepa pelúa)

4.7 14 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 raciones

Składniki

Relleno
  • 390 g de cebolla
  • 30 g de puerro
  • 5 - 6 dientes de ajo
  • 750 g de aguja de ternera (en 3 trozos)
  • 1300 g de agua
  • 3 cucharaditas de sal
  • 150 g de pimiento rojo en trozos
    150 g de pimiento amarillo, en trozos
  • 75 g de aceite de oliva
  • 300 g de tomate Mediterráneo Helios®
  • ½ cucharadita de comino molido
  • 1 ½ cucharaditas de orégano seco
Arepas
  • 480 g de harina de maíz blanco precocida
    480 g de harina de maíz amarillo precocida
  • 750 g de agua
  • 1 ½ cucharaditas de sal
Montaje
  • 150 g de queso cheddar rallado

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 2273.3 mg
Białko 42.2 g
Kalorie 2876 kJ / 687 kcal
Tłuszcz 26.8 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...