Pasta tikka masala

Pasta tikka masala

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
190 g

Składniki

  • sementes de coentros
    10 g
  • sementes de cominhos
    10 g
  • malagueta seca (ver dica)
    ½ - 1
  • pimenta preta em grão
    1 c. sopa de
  • coentros cortados em pedaços
    10 g
  • alho
    20 g
  • gengibre s/ casca, cortado em fatias (2 mm aprox.)
    20 g
  • azeite mais q.b. p/ conservar
    40 g
  • água
    20 g
  • sumo de limão (½ unid. aprox.)
    20 g
  • sal
    5 g
  • cebola desidratada
    10 g
  • concentrado de tomate
    25 g
  • curcuma em pó
    ¼ c. chá de
  • piripíri
    ¼ c. chá de
  • garam masala (opcjonalnie)
    ¼ c. chá de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 190 g

Sód 2015.3 mg
Białko 8.3 g
Kalorie 2416 kJ / 577.4 kcal
Tłuszcz 46.2 g
Błonnik 14.3 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Węglowodany 41.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...