Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g tomate maduro cortado em pedaços
- 150 g pimento vermelho s/ sementes
- 1 dente de alho
- 80 g cebola
- 140 g pepino parcialmente descascado
- 20 g vinagre
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de pimenta
- 50 g azeite
- 200 g água gelada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 513.8 kJ / 122.8 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 399.7 mg
Alternatywne przepisy
Vichyssoise
40min
Chutney de coentros e coco
35min
Caril de camarão
35min
Gaspacho de tomate e melancia
5min
Gaspacho de beterraba
50min
Ceviche de robalo com leche de tigre
2h 15 min.
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50min
Sopa fria de pepino
4h
Gaspacho
30min
Salmorejo
25min
Húmus de manjericão
20min
Kofta de borrego com chutney de manga
2h 10min