
Urządzenia i Akcesoria
Pasta tikka masala
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
800 g
Składniki
-
sementes de coentros40 g
-
sementes de cominhos40 g
-
malaguetas secas (ver dica)3 - 4
-
pimenta preta em grão1 c. sopa de
-
coentros cortados em pedaços50 g
-
alho100 g
-
gengibre s/ casca, cortado em fatias (2 mm aprox.)100 g
-
azeite mais q.b. p/ conservar220 g
-
água100 g
-
sumo de limão (2 unid. aprox.)100 g
-
sal30 g
-
cebola desidratada50 g
-
concentrado de tomate140 g
-
curcuma em pó1 c. chá de
-
piripíri (opcjonalnie)1 c. chá de
-
garam masala1 c. chá de
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
367.1 kcal /
1536 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
30.8 g
Węglowodany
23.1 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
1503.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Caril à volta do mundo
8 Przepisów
Portugalia
Portugalia