Pasta tikka masala

Pasta tikka masala

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
800 g

Składniki

  • sementes de coentros
    40 g
  • sementes de cominhos
    40 g
  • malaguetas secas (ver dica)
    3 - 4
  • pimenta preta em grão
    1 c. sopa de
  • coentros cortados em pedaços
    50 g
  • alho
    100 g
  • gengibre s/ casca, cortado em fatias (2 mm aprox.)
    100 g
  • azeite mais q.b. p/ conservar
    220 g
  • água
    100 g
  • sumo de limão (2 unid. aprox.)
    100 g
  • sal
    30 g
  • cebola desidratada
    50 g
  • concentrado de tomate
    140 g
  • curcuma em pó
    1 c. chá de
  • piripíri (opcjonalnie)
    1 c. chá de
  • garam masala
    1 c. chá de

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 367.1 kcal / 1536 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 30.8 g
Węglowodany 23.1 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 1503.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...