Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pico de gallo
- 500 g tomate s/ sementes cortado em pedaços
- 50 g cebola roxa
- 1 dente de alho
- ½ malagueta vermelha
- 15 g coentros, só as folhas
- 1 c. chá de sal
- 25 g sumo de lima (1 unid. aprox.)
Pasta de ricota
- 10 g manjericão
- 1 tira de casca de lima, só a parte verde
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 200 g queijo ricota
- Cebolinho picado q.b. p/ guarnecer
Montagem
- Azeite q.b. p/ pincelar
- 10 fatias de pão alentejano cortado finamente (350 g aprox.)
- 2 dentes de alho
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gressinos com dip picante de abacate
1h 30min
Pickles de cenoura espiralizada - TM6
Brak ocen
Wraps de abacate, mozarela e pesto
10min
Sanduíche de atum, tomate e pepino
30 min
Zabaione
15min
Brownies de cheesecake e framboesa
50 min
Kaiserschmarrn (panquecas de passas)
35 min
Zabaione
15min
Bolo de queijo com framboesas e pó proteico
3u. 30min
Gnocchi recheados
1h 20 min
Spritz
5min
Bruschetta
35 min