Keto Roast Turkey with Pancetta, Lemon and Herb Cream

5.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
10 portions

Składniki

Preparing the Turkey
  • whole turkey thawed, (14-16 lbs, to serve 8-10 people)
    1
Lemon Herb Cream
  • lemon thin peel only, no white pith, plus extra to garnish
    1
  • fresh rosemary leaves only, plus extra to garnish
    2 - 3 sprigs
  • thyme, fresh leaves only, plus extra to garnish
    6 sprigs
  • pancetta diced
    3 oz
  • garlic clove
    1
  • mascarpone
    5 oz
  • salt to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper to taste
    ¼ tsp
  • unsalted butter diced (1 in.)
    8 oz
Prepping the Turkey
  • yellow onion quartered
    1
  • garlic bulb cut in half
    1
  • dried bay leaves (opcjonalnie)
    5
    5 fresh bay leaves

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 888.7 kcal / 3718.3 kJ
Białko 93.9 g
Tłuszcz 52.2 g
Węglowodany 6.4 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Sód 909.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...