Wersje kompatybilne
Albondigas mit Papas Arrugadas (Hackbällchen in Tomatensauce)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albondigas (Hackbällchen)
- 50 g Pinienkerne
- 1 Knoblauchzehe
- 500 g Hackfleisch, gemischt
- 1 Ei
- 20 g Paniermehl
- 2 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Paprika de la Vera
Tomatensauce
- 50 g Datteln, halbiert
- 140 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl
- 100 g Rotwein, trocken
- 400 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 100 g Spitzpaprika, rot, in Streifen
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
Papas Arrugadas und Fertigstellung
- 1000 g Wasser
- 800 g Drillinge, ungeschält
- 250 g Meersalz, grob
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3234 kJ / 773 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 1892 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ajvar-Couscous mit Hähnchen
30 min
Mariniertes Hähnchen mit Erdnusssauce
1j
Hähnchen-Kebabs mit Couscous-Salat und Zitronen-Dressing
50 menit
Patatas Bravas mit Chorizo
1 Std. 15 Min
Meatballs Tikka Masala
50 menit
Hähnchenbrust Metaxa
1j
Thai-Salat mit Erdnussdressing
30 min
Schlemmerfilet unter der Knusperhaube
45 Min
Rote Mojo Sauce
10 min
Cordon Bleu von der Hähnchenbrust mit Pilz-Risotto
1j 30 menit
Hähnchen in Estragonsauce
50 menit
Geschmortes Zitronen-Zimthähnchen mit Wurzelgemüse
1j 30 menit