Albondigas mit Papas Arrugadas (Hackbällchen in Tomatensauce)
TM6 TM5

Albondigas mit Papas Arrugadas (Hackbällchen in Tomatensauce)

4.7 (129 ocen)

Składniki

Albondigas (Hackbällchen)

  • 50 g Pinienkerne
  • 1 Knoblauchzehe
  • 500 g Hackfleisch, gemischt
  • 1 Ei
  • 20 g Paniermehl
  • 2 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • ½ TL Paprika de la Vera

Tomatensauce

  • 50 g Datteln, halbiert
  • 140 g Zwiebeln, halbiert
  • 2 Knoblauchzehen
  • 30 g Olivenöl
  • 100 g Rotwein, trocken
  • 400 g stückige Tomaten, aus der Dose
  • 100 g Spitzpaprika, rot, in Streifen
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer

Papas Arrugadas und Fertigstellung

  • 1000 g Wasser
  • 800 g Drillinge, ungeschält
  • 250 g Meersalz, grob

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3234 kJ / 773 kcal
Białko
32 g
Węglowodany
60 g
Tłuszcz
46 g
Tłuszcz nasycony
28 g
Błonnik
8.5 g
Sód
1892 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy