Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut, in Scheiben (2-3 cm)
- 2 ½ TL Fleur de Sel
- 1650 g Wasser und mehr zum Abspülen und Abschrecken
- 10 g Nori-Blätter, in Stücken (ca. 5 cm)
- 30 g Zitronensaft
- 20 g Kaviar (schwarz)
- 50 g Himbeeren
- 50 g rote Johannisbeeren
- 10 g Sprossen
- 1 TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 890 kJ / 213 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 893 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hummer Thermidore
35 min
Gedämpfte Garnelen im Salatschiffchen mit gerösteter Curry-Sesam-Mayo
20 min
Radieschen-Ziegenkäse-Creme
3h 10min
Garnelen-Salat mit Pfirsichen
1h
Jakobsmuschelsuppe mit Rosmarin-Crostini und Zitronenöl
5h
Vanille-Schoko-Espresso-Törtchen
2h 30min
Chorizo-Patties
1h 25min
Rosmarin-Zitronen-Sauce
48h
Tomatenessenz
13u. 30min
Kalbsfilet mit Kräuterkruste und Selleriecreme
1 godz. 45 min
Gin-Tonic-Lachs
24h
Eggs Benedict mit Pfannenbrot und Bacon
1 godz. 30 min