![Russischer Salat "Vinaigrette" Russischer Salat "Vinaigrette"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EA8ADDAC-6D1C-4695-B7F5-561C5FD4F1D1/Derivates/b95045be-0192-4577-ae07-c2d6c1f98f9c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 400 g Kartoffeln, festkochend, ungeschält
- 200 g Rote Bete, ungeschält
- 80 g Gewürzgurken (z. B. Salzdillgurken von Dovgan)
- 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g Sonnenblumenöl
- ½ TL Salz
- 120 g Erbsen, aus der Dose, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 815 kJ / 195 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Borschtsch mit Rindfleisch
1h 10min
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2 Std.
Russischer Rote-Bete-Salat
1h 10min
Piroschki mit Möhren-Füllung
4h 10 min.
Oliviersalat
3h
Ucha - Fischsuppe
50 min
Tschebureki
1h 20 min.
Gefüllte Blinis
55min
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1h 45min
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 min.
Kreppel
1 godz.
Okroschka (Kalte Suppe)
1h 10min