Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Rotkohl, in Stücken
- 1 rote Zwiebel, klein, halbiert
- 30 g Sultaninen
- 100 g Möhren, in Stücken
- 10 g Apfelessig
- 20 g Sonnenblumenöl
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Nelken, gemahlen
- 2 Prisen Piment, gemahlen
- 30 g Granatapfelkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 889 kJ / 213 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 7.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohlsalat
25 min
Weißkohlrohkost
10 min
Weißkohlsalat mit Kichererbsen und Curry-Joghurt-Dressing
3h 15 min
Blumenkohl-Rotkohl-Salat
25 min
Orangen-Rotkohl-Salat mit Datteln
10 min
Kohlrabi-Radieschen-Salat
10 min
Rotkohl-Birnen-Salat mit Walnüssen
10 min
Spitzkohlsalat mit Sojadressing und Limonenkresse
40min
Grünkohl-Paprika-Salat
1h 15 min
Grünkohl-Apfel-Salat
40min
Wirsing-Birnen-Salat
25 min
Spitzkohlsalat mit Röstzwiebeln
20 min