Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Reissalat
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 1400 g Wasser
- 1 TL Salz
- 400 g Wildreismischung
-
300
g Erbsen, frisch
lub 300 g Erbsen, TK - 5 Frühlingszwiebeln, in Ringen
- 60 g Oliven, schwarz, entsteint, in Scheiben
- 800 g Fleischtomaten, enthäutet, entkernt, gewürfelt
Paprikadressing
- 160 g eingelegte Paprika (geröstet), abgetropft
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 40 g Olivenöl
- 15 g Zitronensaft
- 1 TL Senf
- 1 TL Salz
- ½ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 TL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1049 kJ / 250 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomatenreis Mexiko
50min
Bulgursalat
45min
Bulgursalat
35min
Bohnen-Tomaten-Salat
30min
Reissalat
1 Std. 30 Min
Ratatouille-Salat
1 Std.
Paprika-Salat
20 Min
Griechischer Kartoffelsalat
1 Std. 30 Min
Reis-Gemüse-Salat
45min
Mexikanischer Salat mit Avocado-Dressing
2h 15min
Griechischer Bauernsalat
20 Min
Nudelsalat mediterran
1h 40min