Bajgle z makiem

Bajgle z makiem

4.8 180 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 sztuk

Składniki

  • ½ jajka (patrz wariant)
  • 50 g mleka
  • 15 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 15 g cukru
    15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • ½ łyżeczki soli
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
    ½ opakowania suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 330 - 350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 130 g wody ciepłej
  • 1 białko roztrzepane, do posmarowania bajgli
  • mak ilość do posypania bajgli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 107.2 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 542.8 kJ / 129.7 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 23.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...