Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 l Wasser
- 1 EL Salz
- 250 g Hörnli
-
10
g Kerbel, frisch, etwas zerzupft
lub 10 g Petersilie - 30 g Tomaten, getrocknet, in Öl, abgetropft
- 100 g Schalotten, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 60 g Olivenöl
- 150 g Zucchetti, halbiert, in feinen Streifen
- ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 25 g Weissweinessig
- 50 g Rucola grob gehackt oder zerzupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1135 kJ / 272 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 265 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ebly-Salat mit Gemüsevinaigrette
35 Min
Gemüsewähe
1 Std.
Bündner-Spätzli
45 Min
Ofenguck mit Zucchetti
1 Std. 10 Min
Hörnlisalat
30 Min
Gemüsewähe (TM6)
25 Min
Überbackenes Ruchbrot mediterrane Art
35 Min
Rüeblisalat
15min
Bohnensalat mit Kartoffeln und Gemüsevinaigrette
50 min
Randensalat
10 min
Gemüse vom Blech mit Pilzrahmsauce (TM6)
1h 15min
Peperoni-Risotto
35 Min