Pizza mit Rucola und Parmaschinken

Pizza mit Rucola und Parmaschinken

4.6 9 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

Teig
  • Mehl
    530 g
  • Wasser lauwarm
    300 g
  • frische Hefe
    30 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    40 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Zucker
    2 Prisen
Belag und Fertigstellung
  • Mozzarella abgetropft, in Stücken
    375 g
  • Zwiebeln klein, halbiert
    1 - 2
  • Knoblauchzehen
    1 - 2
  • Öl
    15 g
  • geschälte Tomaten aus der Dose, gut abgetropft
    300 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Rucola grob zerkleinert
    80 g
  • Basilikum abgezupft
    3 - 4 Stängel
  • Parmaschinken
    12 - 15 Scheiben
  • Parmesan am Stück
    45 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 39 g
Kalorie 3029 kJ / 724 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 4.9 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...