Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 20 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Wasser
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 400 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Salz
Belag
- 350 g stückige Tomaten
- 20 g natives Olivenöl
- 1 TL Salz
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Champignons, in Scheiben (2 mm)
- 1 Stängel Thymian, abgezupft
- 1 Prise Pfeffer
- 200 g Mozzarella, abgetropft, in Scheiben (3 mm)
- 100 g gekochter Schinken, in mundgerechten Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3581 kJ / 856 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Pizza Vier Jahreszeiten
1 Std. 30 Min
Champignonpizza
1h 40min
Pizza mit Meeresfrüchten
2 Std. 20 Min
Frühlingspizza Toni M.
6h 40min
Bauernpizza
1h 40min
Pizza Capricciosa
1h 40min
Pizza Greco
1 Std. 20 Min
Pizza Hawaii
1h 35 min
Salami-Pizza mit Käserand
1 Std. 50 Min
Pizza Diavolo
1 Std. 15 Min
Pizza Margherita mit Bier
2h 10min
Pizza mit Rucola und Parmaschinken
1 Std.