Pizza-Focaccia mit Rucola und Joghurtdressing

Pizza-Focaccia mit Rucola und Joghurtdressing

4.5 270 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
6 Portionen

Składniki

Hefeteig
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    60 g
  • Petersilie ohne Stiele
    1 Bund
  • Basilikum ohne Stiele
    ½ Bund
  • Wasser
    320 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Zucker
    1 TL
  • Mehl
    470 g
  • Salz
    2 TL
Belag und Fertigstellung
  • Basilikum ohne Stiele
    ½ Bund
  • Olivenöl
    50 g
  • Joghurt, 1,5% Fett
    300 g
  • Schnittlauch in Röllchen
    1 Bund
  • Zitronensaft
    20 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zucker
    ¼ TL
  • Cocktail-Tomaten halbiert
    300 g
  • Rucola
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 500 kcal / 2093 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 62 g
Błonnik 4.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...