Tomaten-Rucola-Pizza

Tomaten-Rucola-Pizza

4.7 328 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Teig
  • Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
    350 g
  • Wasser
    200 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    25 g
  • Salz
    1 TL
  • Zucker
    1 Prise
Belag
  • Gouda in Stücken
    100 g
  • passierte Tomaten
    200 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Oregano
    1 TL
  • Knoblauchzehe
    1
  • Mozzarella (1 Kugel), in Stücken
    125 g
  • Tomaten in Scheiben (5 mm)
    200 g
  • Rucola
    40 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 545 kcal / 2283 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...