Wersje kompatybilne
Batch Cooking | Kikkererwtensalade met wortelen en gekarameliseerde rode uien & vruchtenyoghurt
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kikkererwten en wortelen
- 170 g gedroogde kikkererwten
- 1300 g water
- 300 g wortel, gesneden (1-1,5 cm)
Vruchtensaus en vinaigrette
- 300 g rijpe mango, in stukken
- 30 g limoensap, vers geperst
- ½ bos verse peterselie
- 40 g olijfolie
- 40 g water
- 60 g azijn
- 25 g honing
- 15 g mosterd
- ½ tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
Gekarameliseerde rode uien
- 120 g rode uien, in stukken gesneden
- 60 g bruine suiker
- 25 g balsamicoazijn
- 1 snuifje zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
Dienst
- 200 g groene slabladeren
- 320 g yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2025.6 kJ / 484.1 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 75.4 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 494.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glutenvrije mini hazelnoot-confituur gebakjes (Linzer torte)
Brak ocen
Stevige linzenchili
50 Min
Tempé
48 godz.
Rugelach met pistache-halva
Brak ocen
Mango-passievruchttaart met bavaroiscrème
Brak ocen
Forel in Parmezaan-macadamia korst met rode bietensalade
Brak ocen
Mango kleefrijst cake (vegan)
11h
Zoete aardappelschotel met de Peeler
Brak ocen
Spookachtige pizza
Brak ocen
Varkensbuik met noedels en barbecuesaus
Brak ocen
Groentencurry met rijst
Brak ocen
Vegan mayonaise
Brak ocen