Erfrischender Bohneneintopf

Erfrischender Bohneneintopf

3.9 155 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 Portionen

Składniki

  • Karotten in Stücken (3-4 cm)
    200 g
  • Stangensellerie in Stücken (3-4 cm)
    180 g
  • speckige Erdäpfel in Stücken (3 cm)
    150 g
  • Frühlingszwiebeln in Stücken (2-3 cm)
    100 g
    50 g Zwiebeln, in Stücken
  • Paprikaschoten gemischt, in Stücken (3-4 cm)
    200 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Wasser
    700 g
  • Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
    2
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen nach Geschmack
    ½ - 1 TL
  • Zitronensaft
    1 TL
  • weiße Bohnen, aus der Dose abgetropft
    500 - 600 g
  • frische Petersilie gehackt

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 159 kcal / 666 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 437.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...