Tortelli di patate parmensi

Tortelli di patate parmensi

4.5 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Pasta fresca
  • di farina tipo 0 + q.b.
    200 g
  • di semola di grano duro
    100 g
  • uova
    3
Ripieno
  • di acqua
    700 g
  • di patate pelate e a fettine (2 mm)
    650 g
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    150 g
  • uovo
    1
  • di sale
    5 g
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di noce moscata in polvere
    2 pizzichi
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
  • burro fuso, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 626 kcal / 2619.5 kJ
Białko 30.9 g
Tłuszcz 19.7 g
Węglowodany 86.6 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 800.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...