Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zucca
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 500 g di polpa di zucca a pezzi (3 cm)
Pasta
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 100 g di amaretti duri
- 150 - 200 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di Gorgonzola a pezzi
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 40 g di burro
- 4 - 5 foglie di salvia fresca, lavate
- Parmigiano Reggiano grattugiato grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2449.7 kJ / 585.5 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 817.3 mg
Alternatywne przepisy
Passatelli in brodo di cappone
4óra 20p
Tortelli di patate e ricotta
1 Std. 20 Min
Tortelli di zucca mantovani
2óra 30p
Lingua sottovuoto con salsa verde
16 Std. 30 Min
Ravioli con ripieno di carne
1 Std. 40 Min
Terrina di anatra e pollo con amarene
9h 30min
Maiale con salsa alla senape e purè di verdure
1h
Pane toscano (TM6)
16 Std. 30 Min
Ravioli di sfoglia al basilico con ripieno di seppie
1u. 5min
Tortelli verdi
3 godz. 30 min
Bigoli con ragù di anatra
2 godz.
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1 godz. 30 min