Tortelli di zucca e Gorgonzola

Tortelli di zucca e Gorgonzola

3.7 9 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Zucca
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 500 g di polpa di zucca a pezzi (3 cm)
Pasta
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 3 uova
  • 1 pizzico di sale
Ripieno
  • 100 g di amaretti duri
  • 150 - 200 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di Gorgonzola a pezzi
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
  • 40 g di burro
  • 4 - 5 foglie di salvia fresca lavate
  • Parmigiano reggiano grattugiato grattugiato, a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 817.3 mg
Białko 27.4 g
Kalorie 2449.7 kJ / 585.5 kcal
Tłuszcz 26.8 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 12.7 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...