Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 300 g masy kajmakowej (patrz wskazówka)
- 2 żółtka
- 2 jajka
- 20 g cukru
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 40 g mąki pszennej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1518 kJ / 363 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 29 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladowe słoiczki
40min
Szarlotka w kokilkach
1h
Suflety orzechowe
1h 30 min
Gorąca biała czekolada
15min
Czekolada po meksykańsku
30min
Czekolada z mleczkiem kokosowym
15min
Czekoladowe affogato
10min
Gorąca czekolada z ciastkami amaretti
20min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35min
Deser z płynną białą czekoladą
3h
Koktajl mleczny o smaku solonego karmelu
20min
Karmelowe fondant
15min