Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 300 g masy kajmakowej (patrz wskazówka)
- 2 żółtka
- 2 jajka
- 20 g cukru
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 40 g mąki pszennej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1518 kJ / 363 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 29 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Słodki pudding toffi
1 Std.
Karmelowy czaj
20 Min
Ciasteczkowe lody
7 godz. 10 min
Lody na patyku z ginem i ogórkiem
5h 10min
Lodowe parfait na patyku
5 Std. 40 Min
Koktajl mleczny o smaku solonego karmelu
20 Min
Mroźne ciasto kokosowe
5h 15 min
Koktajl mleczny z brownie
45 Min
Karmelowe fondant
15 Min
Koktajl karmelowy
15 Min
Ciasteczka czekoladowe 'ciągutki'
55min
Gorąca biała czekolada
15 Min