
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g Schwarze Bohnen, getrocknet
- 1200 g Wasser und 6 EL zum Anrühren
- 150 g Zwiebeln halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Beef Jerky in Stücken
- 50 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert fein gewürfelt
- 30 g Öl
- 400 g Rindergulasch
- 1 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 2 TL Paprika de la Vera
- 2 TL Oregano
- 1 TL Thymian
- ½ TL Bohnenkraut
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 2 Lorbeerblätter
- 100 g Kasseler durchwachsen, gewürfelt (3 cm)
- 100 g Chorizo halbiert, in Scheiben (2-3 cm)
- 100 g Mettwurst, geräuchert halbiert, in Scheiben (2-3 cm)
- 6 TL Speisestärke
- 350 g Kidneybohnen, aus der Dose abgetropft
- 350 g weiße Bohnen, aus der Dose abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 600 kcal / 2512 kJ
- Białko
- 37 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Węglowodany
- 24 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Sód
- 1604 mg