鸡肉佐奶油蔬菜淋酱
TM31 TM5 TM6

鸡肉佐奶油蔬菜淋酱

4.7 (3 oceny)

Składniki

  • 400 克 水
  • 130 克 胡萝卜, 切块
  • 60 克 块根西芹, 切块
    lub 60 克 整株西芹, 切段
  • 25 克 新鲜欧芹, 只取叶子
    lub 25 克 西芹叶
  • 1 块 鸡肉高汤块(每块溶于0.5升水)
    lub 1 满茶匙 鸡肉高汤酱
  • 600 克 鸡胸肉, 切长条(5x2厘米)
  • ½ 茶匙 盐, 可多备一些调味
  • ¼ 茶匙 黑胡椒粉, 可多备一些调味
  • 150 克 蘑菇, 切片
  • 30 克 面粉
  • 100 克 稀奶油
  • 1 茶匙 辣酱油(Worcestershire sauce) (opcjonalnie)
  • 1 茶匙 柠檬汁
  • 30 克 黄油, 切块

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1693 kJ / 405 kcal
Białko
39 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
3.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy