Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 血糯米
- 30 克 红豆
- 水 ,浸泡用
- 800 克 水 ,烹煮用
- 250 克 芋头 ,荔浦芋头,去皮切约2厘米小块
- 30 克 冰糖 ,依个人口味增减
- 适量 椰浆 ,装饰用 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 805.8 kJ / 192.8 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 5.9 mg