Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 克 鱼排 ,切厚片,5毫米
- 1 汤匙 料酒
- ½ 茶匙 盐
- 30 克 油
- 20 克 辣椒油
- 2 汤匙 花椒
- 2 汤匙 辣豆瓣酱, 如:郫县豆瓣酱
- 10 克 姜 ,切片
- 3 瓣 蒜头
- 30 克 干红辣椒, 切段
- 1200 克 水
- 200 克 新鲜黄豆芽
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 720 kJ / 172 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 1.6 g