Insalata di formaggio con cetrioli e pomodori

Insalata di formaggio con cetrioli e pomodori

3.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 2 spicchi di aglio
  • 80 g di cipolle rosse tagliate a metà
  • 110 g di olio di semi di girasole
  • 60 g di aceto di vino bianco
  • 2 cucchiaini di senape
  • 1 - 2 cucchiai di miele a piacere
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe, macinato fresco
  • 200 g di insalata mista (ad es. iceberg, scarola, romana, cicoria, radicchio), lavata e asciugata
  • 200 g di cetrioli tagliati a metà per il lungo e poi a fette (0,5 cm)
  • 150 g di pomodori ciliegino tagliati a metà
  • 400 g formaggio alpino stagionato a strisce (0,5 x 3 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 731 mg
Białko 31 g
Kalorie 2846 kJ / 680 kcal
Tłuszcz 58 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...