Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 150 g di farina
- 120 g di acqua
- 1 g di lievito
Impasto
- 400 g di acqua
- 10 g di lievito
- 100 g di farina integrale
- 500 di farina + q.b. per il piano di lavoro e per cospargere
- 10 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 539 kJ / 129 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 195 mg
Alternatywne przepisy
Impasto base per pane
1h
Pane ticinese
1h 50min
panini al latte
2h 5min
Pane paesano
3h
Biscotti al burro
50 min.
Pane alle erbe mediterranee e ricotta
21h
Pane veloce
1 Std. 15 Min
Pane rustico
2 godz.
Pane al pomodoro e basilico
1u. 45min
Pane tipo ciabatta
1u. 45min
Pan di Spagna facile alle mele
50 min.
Treccia al burro a 6 capi
Brak ocen