Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di formaggio Emmental
- 1000 g di patate a pasta farinosa, sbucciate e a fette (0,5 cm)
- 350 g di latte
- 2 cucchiaini di sale
- 30 g di burro, non salato, morbido
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
- 3 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 60 g di semi misti, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 184 kJ / 44 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 83.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti al burro
50 menit
Pasta frolla
1h 50min
Purè di patate nature
55 Min
Pesto di basilico
10 min
Besciamella
15min
Risotto con spinaci ed asparagi
40 min
Pasta sfoglia veloce
1j 20 menit
Risotto alla zucca
35 Min
Crostata di albicocche
1h 10 min
Impasto per pizza
1j
Tortini al cioccolato con cuore morbido
40 min
Besciamella
15min