Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di formaggio Emmental
- 1000 g di patate a pasta farinosa, sbucciate e a fette (0,5 cm)
- 350 g di latte
- 2 cucchiaini di sale
- 30 g di burro, non salato, morbido
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
- 3 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 60 g di semi misti, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 184 kJ / 44 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 83.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca e pomodoro
25min
Muffin al cioccolato e noci
30 min
Torta soffice al cioccolato e pere
1 godz. 10 min
Polenta con salsa alla panna e champignons
50 min
Cake al limone sofficissimo
1h 30 min
Muffin al cioccolato
45 Min
Zuppa di zucca
35 Min
Manzo al tamarindo con riso
8h 10min
Risotto zucca e pancetta
25min
Cupcake con lamponi e cocco
2h 20 min
Tiramisù alle fragole e sambuco
3h 15min
Pesto di basilico
10 Min