
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onions cut into pieces
- 6 oz carrots cut into pieces
- 3 oz celery cut into pieces
- ½ oz extra virgin olive oil
- 10 oz zucchini cut into pieces
- 2 - 3 oz red bell pepper cut into pieces, to taste
- ½ oz tomato paste
- 1 tsp Italian seasoning to taste (opcjonalnie)
- ½ tsp salt to taste
- 15 oz crushed tomatoes, canned
- 6 oz vegetable stock
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 60 kcal / 250.9 kJ
- Białko
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Sód
- 278.1 mg