Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kefir Parsley Dressing
- 1 garlic clove
- 3 sprigs parsley leaves, fresh
- 85 g ripe avocado, cut into pieces
- 140 g kefir
- 60 g extra virgin olive oil
- 30 g lemon juice (approx. 1 lemon), freshly squeezed
- sea salt, to taste
- black pepper, ground, to taste
Steamed Vegetables
- 570 g water
- 450 g cauliflower, broken into florets
- 340 g spring carrots, cut in half lengthwise
- 200 g green beans, fresh, trimmed
- microgreens, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1098.3 kJ / 262.5 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 120.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mashed potatoes for two (peeler)
30min
Steamed Spinach
20min
Grated Parmesan cheese
5 Min
Steamed Broccoli
25 Min
Sautéing 7 oz Zucchini
20min
Peanut Milk and Patties
8h 55min
Grated Parmesan Cheese
5 Min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter)
10 Min
Avocado Butter
10 Min
Sautéed vegetables
15 Min
Slow Cooked Pot Roast
6h 20min
Sliced Potato Salad with Herb Vinaigrette (TM5)
45 Min