Steamed Vegetables with Kefir Dressing

Steamed Vegetables with Kefir Dressing

5.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

Kefir Parsley Dressing
  • garlic clove
    1
  • parsley leaves, fresh
    3 sprigs
  • ripe avocado cut into pieces
    85 g
  • kefir
    140 g
  • extra virgin olive oil
    60 g
  • lemon juice (approx. 1 lemon), freshly squeezed
    30 g
  • sea salt to taste
  • black pepper, ground to taste
Steamed Vegetables
  • water
    570 g
  • cauliflower broken into florets
    450 g
  • spring carrots cut in half lengthwise
    340 g
  • green beans, fresh trimmed
    200 g
  • microgreens to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 262.5 kcal / 1098.3 kJ
Białko 5.6 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 21.6 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 120.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...