Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 140 g di burro freddo, a pezzi + q.b.
- 160 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 - 2 cucchiai di acqua fredda
Zucca e base
- 1500 g di acqua
- 400 g di polpa di zucca a pezzi
Ripieno
- 3 uova
- 1 tuorlo
- 400 g di latte condensato zuccherato
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 1 cucchiaino di zenzero in polvere
- ¼ di cucchiaino di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- ½ cucchiaino di sale
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- panna montata, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 912.3 kJ / 218 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 213.4 mg
Alternatywne przepisy
Cheesecake basca
4h
Galette rustica alle ciliegie
2h
Babka
16h 30min
Frittelle di patate dolci con yogurt greco e salmone affumicato
1h
Ramen coreano con tofu
50 min
Corn bread (pane di mais)
1h 30min
Curry di ceci (vegan)
1h
Pavlova ai frutti di bosco
5h 30 min
Cinnamon rolls
4h
Banana bread (TM6)
1u. 50min
Babaganoush
40 min
Uova barzotte su purea di sedano rapa con bacon croccante
45 min