Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 140 g di burro freddo, a pezzi + q.b.
- 160 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 - 2 cucchiai di acqua fredda
Zucca e base
- 1500 g di acqua
- 400 g di polpa di zucca a pezzi
Ripieno
- 3 uova
- 1 tuorlo
- 400 g di latte condensato zuccherato
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 1 cucchiaino di zenzero in polvere
- ¼ di cucchiaino di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- ½ cucchiaino di sale
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- panna montata, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 912.3 kJ / 218 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 213.4 mg
Alternatywne przepisy
Cinnamon rolls
4h
Falafel alle carote con salsa tahini
1h
Frittelle di pane speziate con salsa Tzatziki
1h
New York cheesecake (2 persone)
6 godz. 30 min
Biscotti pan di zenzero (vegan)
1 godz. 30 min
Cestini di granola alle noci con yoghurt e frutta
55min
New York cheesecake
6 godz. 30 min
Rösti svizzero (TM6)
9h
Pan brioche alle castagne e cioccolato fondente
4h
Galette rustica alle ciliegie
2óra
Hummus
10 min.
Coleslaw
10 min.