Urządzenia i Akcesoria
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja
Składniki
-
1 jajko
-
25 g rodzynek
-
35 g mąki pszennej
-
65 g mleka
-
łyżka masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
½ łyżka cukru pudru plus dodatkowa ilość do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
105.4 mg
Białko
12.7 g
Kalorie
1583.5 kJ /
378.5 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Węglowodany
54.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25 min
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Omlet biszkoptowy
10 min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1 godz.
Racuchy z jabłkami
35 min
Placki z serkiem
45 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Placki z serka wiejskiego
30 min
Jabłka w cieście
1 godz.