Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 油
- 2 根 葱 ,切段
- 2 片 姜 ,
- 2 瓣 蒜头 ,切片
- 500 克 新鲜蛤蜊 ,选花蛤,静止吐沙后洗净沥干
- 40 克 料酒
- 5 克 生抽
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 727.5 kJ / 174 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 457.8 mg