Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rührteig
- 150 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- Mehl zum Ausstreuen
- 1 Prise Salz
- 4 Eier, getrennt
- 200 g Mandeln
- 150 g Zucker
- 100 g Milch
- 30 g Kakao
- 1 Pck. Backpulver
Füllung und Fertigstellung
- 100 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 600 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 50 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Pck. Sahnesteif
- 4 Bananen, reif
- 2 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1831 kJ / 437 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5h
Donauwellen
2 Std. 30 Min
Russischer Zupfkuchen
1 Std. 30 Min
Schaumkusstorte
3h 45min
Schoko-Biskuitrolle
14h
Schoko-Kiba-Kuchen
1h 45min
Nuss-Schoko-Torte
9h 30min
Erdbeer-Sahne-Torte ohne Gelatine
2 Std. 30 Min
Schwarzwälder Kirschrolle
1 Std. 30 Min
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h
Lettercake/Numbercake
2 Std. 20 Min
Rotkäppchen-Kuchen
4h