Urządzenia i Akcesoria
Polvo à lagareiro
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
9 doses
Składniki
-
batata pequena p/ assar c/ casca1500 g
-
sal grosso150 g
-
água150 g
-
polvo cortado em pedaços grandes (1500 g aprox.)1
-
cebola120 g
-
dentes de alho9
-
coentros30 g
-
azeite300 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
6820.5 mg
Białko
26.6 g
Kalorie
2370.5 kJ /
566.6 kcal
Tłuszcz
35.3 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Węglowodany
36.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Feijoada de polvo
1 godz. 30 min
Moelas
7 godz.
Amêijoas à Bulhão Pato
2 godz. 40 min
Bacalhau à Gomes Sá
1 godz. 30 min
Gambas salteadas
20 min
Bacalhau à Brás
25 min
Choquinhos salteados com batata a murro
1 godz.
Lulas guisadas
50 min
Bacalhau à moda de Braga
40 min
Arroz de lulas
1 godz.
Arroz de polvo
1 godz. 15 min
Carne de porco à alentejana
2 godz. 30 min