![Babka pistache et fleur d'oranger Babka pistache et fleur d'oranger](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/16a17e0f36c89fe77747e4c1a2895171/Derivates/c1195a1807fccf7076753bcc580c6b63e37faf95.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de pistaches vertes, décortiquées
- 12 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 150 g de lait
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 4 g de sel
- 50 g de beurre à température ambiante, en morceaux, et un peu pour le moule
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 2 c. à soupe bombées de crème de pistache
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Praliné
30 min
Praliné maison rapide
1hod.
Pides aux trois fromages
1 Std. 40 Min
Spritz au chocolat
50min
Falafels et sauce à la coriandre
45min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3 Std.
Moelleux citron-myrtille
1h 5min
Cake pistache et fleur d'oranger
1hod.
Babka choco-noisettes
2u. 55min
Cheesecake baklava
3h 30 min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15 min
Cake pomme et cannelle
55min