Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de pistaches vertes, décortiquées
- 12 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 150 g de lait
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 4 g de sel
- 50 g de beurre à température ambiante, en morceaux, et un peu pour le moule
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 2 c. à soupe bombées de crème de pistache
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Café à la noisette
25 min
Babka aux myrtilles
4 Std. 50 Min
Babka chocolat-caramel
3h
Minipains façon bretzel
2h
Babka choco-noisettes
2h 55min
Buns à la cannelle
5h
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20min
Baba ganoush (purée d’aubergines au tahini)
45min
Cake pistache et fleur d'oranger
1h
Cake citron-pavot
1h 45min
Kebbeh (boulettes au bœuf et au boulgour)
2h 15min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15min