Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 克 蒜頭
- 1 支 蔥 ,切段,約7公分
- 20 克 醬油
- 10 克 米酒
- 5 克 糖
- 10 克 味醂
- 550 克 羊排,任一種類 ,分切
- 1600 克 水
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 1 大匙 花椒粉
- ¼ 茶匙 五香粉
- 2 茶匙 鹽
- 1 茶匙 糖
- 1 大匙 油
- 5 克 油
- 1 支 蔥 ,切蔥花,蔥白和蔥綠分開
- 1 支 紅辣椒 (大型) ,切段,約1公分
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1428.5 kJ / 341.8 kcal
- Białko
- 20.9 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 89.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 769.9 mg