Wersje kompatybilne
Aubergine en Comté kaasgratin - Frozen yoghurt met aardbeien en basilicum
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g aubergines, in de lengte in plakken gesneden (5 mm)
- 2 tl zout, en iets meer om de aubergines te laten uitlekken
- 200 g comté kaas, in stukken
- 200 g uien, in achtsten
- 2 teentjes knoflook
- 10 g olijfolie
- 800 g tomaten, langwerpige type roma, in plakken (2 cm)
- 1 tl kristalsuiker
- 4 takjes verse tijmblaadjes
- 1 stengel verse rozemarijn, enkel de naalden
- 2 tl gemengde peperkorrels
- 3 el olijfolie
- 150 g kristalsuiker
- 300 g water
- 300 g volle yoghurt
- 350 g aardbeien (300 g in stukken en 50 g in kleine blokjes (2 mm) gesneden voor de afwerking)
- 30 g verse basilicum
- 5 blaadjes verse basilicum
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1877.3 kJ / 452.8 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 10.8 g
- Sód
- 1411 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetarische chili
Brak ocen
Hummus
5 Min
Glutenvrije pompoentaart met chocolade en noten
Brak ocen
Gevulde seitanrol met champagnerijst
Brak ocen
Zoetzure tempé
Brak ocen
Tempé
48 Std.
Pizza lahmacun a la Turk
1 Std.
Matzeballen
Brak ocen
Kip-miso stoofpot
1 Std. 45 Min
XXL kip pastei
1 godz. 55 min
Levercake
Brak ocen
Glühwein
15 Min