![Buchweizen-Knäckebrot Buchweizen-Knäckebrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9242620b-c503-48c8-9b5e-ad95b23ca7c1/Derivates/47a9a92e-2615-46cf-966f-fe615d996884.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Buchweizen
- 30 g Haferkleie
- 50 g Haferflocken
- 30 g Amaranth, gepufft
- 100 g gemischte Kerne (Sesam, Mohn, Chiasamen, Leinsamen, Sonnenblumenkerne, Kürbiskerne)
- 1 TL Salz
- 30 g Öl
- 250 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 709 kJ / 169 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saftiges Kürbisbrot mit Schwarzkümmel
1 godz. 30 min
Dinkel-Knäckebrot
2 godz.
Buchweizencracker mit Schwarzkümmel
1 Std.
Knäckebrot
2h 30min
Cranberry-Kokos-Knäckebrote
2h 15min
Müsliweckerl
15 Std. 30 Min
Tomaten-Käse-Knäckebrot
1 godz. 30 min
Grünkernbrötchen
10h
Dinkel-Cracker
1h 40min
Nuss-Samen-Brot
5h 15min
Amaranth-Brötchen
9h
Saatenbrot
2 godz.