Urządzenia i Akcesoria
Amaranth-Brötchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz.
8 Stück
Składniki
Amaranth-Mischung
-
Amaranth120 g
-
Wasser360 g
Brötchen und Fertigstellung
-
Weizenkörner100 g
-
Dinkelkörner100 g
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten200 g
-
Wasser15 g
-
Hefe15 g
-
Zucker2 Prisen
-
Salz1 ¼ - 1 ¾ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
412 mg
Białko
9 g
Kalorie
975 kJ /
233 kcal
Tłuszcz
2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pseudogetreide
5 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Haselnussbrötchen
13 godz. 30 min
Weltmeisterbrot
5 godz.
Saftiges Kürbisbrot mit Schwarzkümmel
1 godz. 30 min
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 godz. 30 min
Dinkel-Bürli
11 godz.
Mohn-Bürli
12 godz.
Dinkel-Ciabattabrötchen
2 godz.
4-Korn-Minis
45 min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 godz. 30 min
Kartoffelbrötchen mit Chiasamen
3 godz.
Körnerbrötchen
2 godz. 50 min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35 min