![Dinkel-Vollkornbrötchen Dinkel-Vollkornbrötchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e529caed-eaca-456f-bef6-f3fbe7a6003c/Derivates/3f92b0fc-69aa-4348-af52-b6375617dcf5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Dinkelkörner
- 400 g Mehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 500 g Wasser
- 40 g Hefe (1 Würfel)
- 1 Pck. Backpulver
- 1 TL Honig
- 40 g Sonnenblumenkerne
- 50 g Haferflocken
- 20 g Leinsamen
- 2 ¼ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1040 kJ / 248 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Dinkel-Brot
1 godz. 30 min
Karotten-Walnuss-Brot
2 Std.
Hafer-Körner-Brot
11 Std. 40 Min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2h 30min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Weizen-Roggen-Brötchen
2h 15min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 godz. 30 min
Dinkelkruste
2h 20min
Dinkel-Möhren-Brot
1 Std. 40 Min
Körnerbrot
1 Std. 40 Min
Dinkel-Quark-Brötchen
45 Min
Körner-Bürli
12 godz.