Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Dinkel
- 400 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 340 g Wasser
- 1 ½ - 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 612 kJ / 146 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 296 mg
Alternatywne przepisy
Hafer-Kartoffel-Brot
2 godz. 30 min
Weltmeisterbrot
5h
Möhren-Müsli-Brot
2 godz. 30 min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3h
Mohn-Bürli
12h
Möhrenbrot
2h
Dinkel-Seelen
9h
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 godz. 30 min
Dinkel-Ciabattabrötchen
2h
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3h
Baguettes auf die Schnelle
50 min
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16 godz. 10 min