Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Dinkel
- 400 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 340 g Wasser
- 1 ½ - 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 612 kJ / 146 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 296 mg
Alternatywne przepisy
Möhrenbrot
2h
Dinkel-Buchweizen-Brot
2h 30min
Möhren-Müsli-Brot
2h 30min
4-Korn-Minis
45min
Weltmeisterbrot
5 Std.
Dinkel-Ciabattabrötchen
2h
Buttermilch-Weckchen
1h 30min
Dinkel-Sauerteigbrot
20 Std.
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3 Std.
Dinkel-Seelen
9 Std.
Baguettes auf die Schnelle
50 Min
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16 Std. 10 Min