Ostebrødpinde med blandet grøntpesto

Ostebrødpinde med blandet grøntpesto

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
14 stykker

Składniki

Brødpinde
  • gruyére ost skåret i stykker (2 cm)
    100 g
  • persille, frisk skåret i stykker
    10 g
  • vand
    600 g
  • tørgær
    1 tsk
    10 g gær
  • speltmel plus ekstra til drys
    200 g
  • olivenolie
    10 g
  • salt
    ½ tsk
  • æggeblomme fra et mellemstort æg
    1
  • spidskommenfrø
    1 spiseske med top
Blandet grøntpesto
  • olivenolie
    150 g
  • parmesanost skåret i stykker (2 cm)
    80 g
  • gulerodstoppe økologisk, groft hakket (3-4 cm)
    50 g
    50 g majroetoppe, økologisk, groft hakket (3-4 cm)
  • estragon, frisk kun blade
    25 g
  • fed hvidløg
    2
  • mandler, med skind
    80 g
  • salt efter smag
    1 - 2 knivspids
  • sort peber, stødt eller efter smag
    1 knivspids

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stykke

Sód 137 mg
Białko 9 g
Kalorie 1042 kJ / 249 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie