Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g di acqua
-
1
cucchiaio di sciroppo di malto d'orzo
lub 1 cucchiaino di zucchero -
15
g di lievito fresco
lub 2 cucchiaini di lievito secco (8g) - 500 g di farina di grano q.b.
- 80 g di olio extravergine di oliva q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di farina di semola di grano duro
-
1 - 2
cucchiai di semi di sesamo (opcjonalnie)
lub 1 - 2 cucchiai di semi di papavero (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.03 g
Alternatywne przepisy
Pane bigio in casseruola
2h 25 phút
Confettura classica
55 Min
Zucchero vanigliato
72 Std.
Grissini stirati
Brak ocen
Tiramisù
5 Std. 40 Min
Gnocchi di patate
1h 30 min
Risotto alla parmigiana
30 min
Panini di San Gallo
26 godz. 30 min
Mandorle ricoperte di cioccolato al caffè
50 min
Pane a fisarmonica alle erbe
1h 20 min
Panini del 1° Agosto
1 godz. 10 min
Treccia bernese
1h 45 min