Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 克 大薏仁 ,洗淨,瀝乾
- 15 克 芡實 ,洗淨,瀝乾
- 15 克 茯苓 ,洗淨,瀝乾
- 水 ,適量 (浸泡用)
- 15 克 薑 ,切片
- 1 片 當歸 (約5克),洗淨,瀝乾
- 1000 克 水
- 60 克 乾燥蓮子 ,洗淨,瀝乾
- 200 克 杏鮑菇 ,切滾刀塊
- 20 克 高粱酒
- ½ 茶匙 鹽
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1008.9 kJ / 241.1 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 80 g
- Błonnik
- 12.4 g
- Sód
- 384.8 mg