Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado de coco e alfazema
- 800 g leite de coco
- 60 g mel
- 5 g alfazema
Crocante de amêndoa
- 100 g amêndoa c/ pele
- 100 g passas de uva
- ½ c. chá de canela em pó
- Mel q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1852.2 kJ / 442.7 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 32.6 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 20.2 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de couve-flor e bacalhau com bacon
30min
Bolo de milho com coco
1 Std. 25 Min
Tarte de hibisco e framboesa
2h 35min
Quadrados de gelado de iogurte e morangos -TM5
Brak ocen
Tartes de massa filo com morangos e queijo de cabra
30min
Bolachas de amendoim com chocolate
50min
Sopa de alho-francês e cheddar gratinado
50min
Brigadeiro de colher
20 Min
Brigadeiros de colher
2 Std. 30 Min
Sanduíche de cookies com manteiga de amendoim
30min
Sopa de ervilhas com hortelã
20 Min
Sopa cremosa de ervilhas
40min